Välkommen till öroninflammation.se, Sveriges främsta källa för information om öroninflammationer.
Copyright © 2007-2010 www.öroninflammation.se
Materialet på denna sida är skyddat av upphovsrättslagen.
För frågor eller kommentarer, kontakta vår redaktör: redaktionen@oroninflammation.se


Dela den här sidan

Symtom på öroninflammation

Att som förälder avgöra om barnet har öroninflammation är svårt. Ett av de vanligaste tecknen är att det förkylda barnet vaknar och har ont på natten. Oftast har barnet också feber.

Äldre barn kan klaga över lock för örat eller så märker man att hörseln försämras.

Ibland spricker själva tummhinnan och varet rinner ut i hörselgången. Då minskar trycket och smärtan i örat. Att tummhinnan spruckit brukar man se på vätskan som runnit ut i ytterörat.

Det är inte alltid som barnet har ont i örat. Inflammationen kan också leda till allmänna förkylningssymtom, som trötthet, dålig matlust och irritation.


Inom sjukvården ställer läkaren ofta diagnos med hjälp av trummhinnans utseende. Om trummhinnan är röd och tjock och buktar av trycket från varet i mellanörat är det ett tecken på inflammation. Med ett ortoskop tittar läkaren in i örat.

Det finns även andra metoder, där man undersöker hur rörlig trummhinnan är. Ibland tas också ett blodprov, men det är inte vanligt om det bara är en normal öroninflammation.

Dela den här sidan
Din signatur: 
 

Vår dotter 4 år kissar på sig i samband med öroninflammation om det händer 3-4 dagar på rad så har vi sökt för det och det har visat sig vara öroninflammation alla gångerna, hon har behandlats och slutat kissa på sig samt öronen har blivit bättre. sällan har hon ont fast de är fulla med var bakom trummhinnan.

- Anna Johannesson, 10 maj 2012

Svara på den här kommentaren